A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 39 éves férfi ellen, aki tavaly júniusban a segélyhívó számon azt a valótlan bejelentést tette, hogy az egyik újbudai bevásárlóközpontban bombát helyezett el, ami negyed órán belül robbanni fog. A fenyegetésre több mint 1500 embernek kellett elhagynia az épületet – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Prisoner,Male,Hands,Criminal,With,Handcuffs
Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2022. június 7-én az esti órákban a VIII. kerület, Keleti pályaudvarnál lévő egyik nyilvános telefonfülkéből tárcsázta a segélyhívó számot, amelyen azt a valótlan bejelentést tette, hogy egy bombát helyezett el egy XI. kerületi plázában, ami 15 perc múlva robbanni fog. 

A vádlott bejelentése után az újbudai bevásárlóközpont teljes épületét kiürítették, 1500-1700 embernek kellett elhagynia a plázát, 

az üzleteknek aznapra be kellett zárniuk, a tűzszerészek pedig a teljes épületet átvizsgálták.

A vádlott a fenyegetést tartalmazó valótlan bejelentésével a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, és arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, és a férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogásról kiadott korábbi közlemény itt olvasható.

Borítókép forrása: Shutterstock