A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Auchan közös stratégiát használva szüntetett be illegális gyorsulási versenyeket a dunakeszi és a fóti áruház parkolóiban – tudatta a rendőrség a Police.hu-n.

Budapest,Hungary,July,19,,2020,View,Of,A,Hungarian,Police
Budapest Hungary july 19, 2020 View of a Hungarian police car under the rain parked in the streets of Budapest the capital and the most populous city of Hungary
Fotó: Shutterstock

A tiltott versenyeket főként péntek és szombat esténként szervezték a bevásárlóközpontoknál,

amelyeket először visszatérő ellenőrzésekkel, később már a társszervek bevonásával próbálta felszámolni a rendőrség. A rendőri jelenlét és ellenőrzés azonban nem bizonyult elégségesnek, így segítséget kértek az Auchan Magyarország Kft.-től, amely már a kezdetektől fogva nyitott volt a segítségnyújtásban.

Az együttműködés keretein belül először a a dunakeszi, majd a fóti áruház parkolójába telepített a cég sebességcsökkentő bordákat, valamint kihelyeztek a közlekedés rendjét szabályozó táblákat.

A rendőrök a nyári akciósorozatban több száz járművet és résztvevőt ellenőriztek: 70 embert közel 1,4 millió forint helyszíni bírsággal sújtottak, bevontak 12 forgalmi engedélyt, öt járművel pedig soron kívüli műszaki vizsgán kellett megjelenni.

Az Auchan és a rendőrség közös munkájának köszönhetően megszűntek az illegális versenyek a dunakeszi és a fóti áruházak parkolóiban.