A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat a helyi katonai szervek irányítása alatt a mai napon 47 holttestet emeltek ki a tengerből.

Anélkül, hogy belemennénk a mai napon látottakba, azt elmondhatjuk, hogy iszonyatosan megterhelő volt minden értelemben. A katasztrófa helyszínétől 15 kilométerre érnek partot a vízben elhunytak, és sajnos a katasztrófa mechanizmusa, az eltelt idő és a hullámzás, valamint a sziklás part miatt a testek szörnyű állapotban vannak. Kollégáink a mai napon ezeket a maradványokat gyűjtötték össze a partszakaszon, és szállították be a gyűjtőhajókra.

Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Búváraink a helyi katonai szervek irányítása alatt a mai napon 47 holttestet emeltek ki a tengerből.
Életük egyik legnehezebb napján vannak túl a mentőszolgálat búvárai.
Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat / Facebook

Mint írták, a mai napon a mentőcsapatok folytatják tovább  a munkát a vízben és a romokon is.

A hét végén a Daniel hurrikán csapott le a kikötővárosra, ahol a rossz állapotban lévő gát nem bírta visszatartani a víztömeget, és átszakadt. Dernát hatalmas mennyiségű saras tengervíz árasztotta el, ami épületeket döntött össze és autókat mosott el, a halálos áldozatok és az eltűntek száma is tízezer fölött van. 

Líbiai árvíz: harmincezer ember vált földönfutóvá, a halálos áldozatok száma megbecsülhetetlen

Már több mint 5300 halálos áldozata van a líbiai árvíznek, de ez a szám rohamosan nő. Több mint tízezer embert eltűntként tartanak számon, harmincezer túlélőnek pedig teljesen megsemmisült az otthona.