Megöltek két palesztin fegyverest az izraeli katonák Ciszjordánia északi részén, Túlkaramnál egy éjjeli razzián – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a Ynet vasárnap reggel.
 

Israeli forces kill 2 Palestinians during raid in West Bank
Fotó: Anadolu Agency via AFP

A Túlkaramtól keletre található Núr es-Samsz menekülttáborban tartott éjjeli razzián agyonlőttek két, a katonákat megtámadó palesztint. Palesztin sajtóértesülések szerint a 32 éves Abd er-Rahmán Abu Dagesh és a 21 éves Oszaid Abu Ali Dzsabavi vesztette életét. A rajtaütésben lefoglaltak fegyvereket, köztük több tucat robbanószerkezetet is, amelyek egy része a földbe volt rejtve. Az egységek emellett pokolgépek készítéséhez szükséges nyersanyagokra bukkantak, és egy biztonsági kamerákkal és monitorokkal felszerelt katonai irányítóhelyiséget is találtak, amelyet megsemmisítettek. 

A razzián súlyosan megsebesítették a felé dobott robbanószerkezet repeszei az izraeli hadsereg egyik katonáját, akit kórházba szállítottak.

Az elmúlt másfél évben megszaporodtak az erőszakos incidensek Ciszjordániában: az izraeli civilek és katonák elleni palesztin támadások szinte mindennapossá váltak az izraeli hadsereg éjszakai razziái, valamint a szélsőséges zsidó telepesek palesztinok elleni bosszúálló támadásai a merényletek után.

A Földön ötven helyszínen dúl fegyveres konfliktus, ennél közelebb még sosem volt egy új világháború

Szijjártó Péter az ENSZ közgyűlésén próbálja a béke felé terelni a világ nemzeteit.