Közélet

Oroszország mélyen belőtt a front mögé, támadás érte Lviv várost

Az éjszaka dróntámadás érte a nyugat-ukrajnai Lvivot. A várost utoljára augusztus 15-én támadta meg Oroszország. A csapásban egy ember megsérült.

Egy orosz drón csapódott szeptember 19-én hajnalban a nyugat-ukrajnai Lviv városba. A támadás után tűz keletkezett, egy ember megsérült – Lviv polgármestere, Andrii Szadovij a Telegram-csatornáján írt a támadásról.

Training of infantry and drones unit at the South Frontline of Zaporizhzhia Oblast
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Lvivben először hajnali 4 óra 49 perckor szólaltak meg a légvédelmi szirénák, majd 5 óra 17 perckor a légierő megerősítette, hogy shahed öngyilkos drónok tartanak a város felé. A polgármester nem sokkal ezt követően írt arról, hogy robbanások rázták meg a várost – írta meg a Kyiv Independent

A támadás miatt egy ipari raktár lángra kapott.

Putyin jót kacag az európai szankciókon: az orosz gazdaság jobb bőrben van, mint valaha

Oroszország gazdasága teljes mértékben kiheverte a nyugati államok által kivetett szankciók okozta sokkot. A gyorsabban bővül, mint azt bárki várta volna, illetve az lehet zavaró tényező, de erről a jegybank és a kormány majd gondoskodik – erről mind az orosz elnök beszélt a költségvetési tervezet megalkotását megelőző tanácskozáson. Az orosz elnök szerint a GDP már a 2021-es szintet ostromolja, a barátságtalan Nyugat szankciói pedig lepattognak Moszkváról.

A katasztrófavédelem amint lehetett, megkezdte a tűz oltását. Szadovij elmondta, hogy 

egy 26 éves férfit ki kellett menteni a tűzből, 

jelenleg kórházban ápolják. További áldozatokról nincs hír.

Lviv mellett az éjszaka a légierő riadót rendelt el Ukrajna más nyugati városaiban is. Ezek között volt Hmelnickij és Ivano-Frankivszk is.

Oroszország csak ritkán támad Ukrajna nyugati részén lévő városokra. Utoljára erre augusztus 15-én volt példa, amikor egy rakétatámadásban 19 ember megsebesült.

 

dróncsapás Ukrajna Lviv
Kapcsolódó cikkek