A legnagyobb szlovák ellenzéki párt, a Robert Fico vezette Smer–SD kedd reggel Pozsonyban tartott konferenciát. Az eseményen megjelent a volt szlovák miniszterelnök, Igor Matovic, és autójából egy megafonnal zavarta meg a rendezvényt.

OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti
.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/igor-matovic-robert-kalinak-potycka-tiskova-konference-slovensko-politika-smer-sd.A230913_101042_zahranicni_pukk
A volt miniszterelnök, Igor Matovic éppen mellkason rúgja a rátámadó volt belügyminisztert, Robert Kalinákot.
Fotó: Obycajni L’udia a nezávislé osobnosti / Facebook

Matovic a azzal vádolta Ficót és társait, hogy maffiózók, akik tönkretették Szlovákiát. Az egykori Fico-kormány belügyminisztere Robert Kalinák vette végül a kezébe a dolgokat, és megpróbálta elvenni az autóban ülő Matovictól a mikrofont, illetve ki akarta rángatni a kocsiból. Ekkor dulakodás kezdődött a politikusok között, amit a Matovic autójában lévő kamera végig rögzített – írta meg a iDNES.cz.

Matovic nem hagyta magát, és 

egy jól irányzott rúgással mellkason találta a volt belügyminisztert. 

Ezután sietett párttársa segítségére a Smer egy másik tagja, Richard Glück, aki ököllel többször is arcon ütötte Matovicot.

A politikai csatározásnak végül a szlovák rendőrök vetettek véget, akik szétválasztották a feleket.

Az ellenzéki vezető Robert Fico nemrég azt követelte az ügyvezető Ódor-kormánytól, hogy állítsa vissza a határellenőrzést a magyar határon, hogy ezzel megállíthassák az illegális bevándorlást.

A volt belügyminiszter, Kalinák 2018-ban távozott a kormányból, miután egy újságíró kapcsolatot tárt fel közötte és egyes maffiacsoportok között. Az újságírót, aki elkezdett erről az ügyről írni, megölték, Kalinák és később a Fico-kormány ebbe az ügybe bukott bele.

Szlovákiában két hét múlva választásokat tartanak,

ahol kiderül, hogy ki veszi át a hatalmat az Ódor Lajos vezette ügyvezető kormánytól. Az ellenzéki pártok közül Robert Fico csoportja a legesélyesebb.