Közélet

Az éjjel elhagyta az izraeli légteret a Magyar Légierő második gépe is

Összesen 547 állampolgárunknak segítettek hazajutni az izraeli háború kitörése óta.

Összesen 62 emberrel, ebből 46 magyar állampolgárral a fedélzetén ezekben a percekben sikeresen elhagyta az izraeli légteret a Magyar Légierő második gépe is. „Honvédségünk így összesen ötször repült be állampolgárainkért a konfliktuszónába annak érdekében, hogy mindenkit biztonságban hazahozzunk” – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken késő este a Facebook-oldalán.

Fotó: Facebook / Szijjártó Péter

„A Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium közös mentőakcióinak, valamint a nagykövetségeink összehangolt munkájának köszönhetően összesen 547 állampolgárunknak segítettünk hazajutni minden lehetséges módon és eszközzel” – fogalmazott a bejegyzésben Szijjártó Péter.

„Az Izraelben zajló fegyveres konfliktus kitörése óta 0–24 órás munkarendben dolgoztunk azért, hogy a veszélyben lévő magyar emberek mindegyikét hazajuttassuk. Ez a szám mostanra eléri az 547-et, de a kollégáink továbbra is kiemelt figyelemmel követik az eseményeket készen a segítségnyújtásra” – olvasható a miniszter bejegyzésében.

 

Honvédelmi Minisztérium izraeli háború Magyar Légierő Szijjártó Péter
Kapcsolódó cikkek