Közélet

Benjámín Netanjáhú kijelentette, hogy a Hamász minden tagja halott ember

Netanjáhú azt mondta, hogy a Hamász ugyanolyan, mint az Iszlám Állam, és úgy fogják eltiporni, ahogyan a világ eltiporta az ISIS-t.

A Hamász iszlamista terrorszervezet minden tagja halott ember – jelentette ki Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök az újonnan megalakult, vészhelyzeti egységkormány első közös sajtótájékoztatóján, szerda este. 

54th Munich Security Conference
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Hamász ugyanolyan, mint az Iszlám Állam, és úgy fogjuk eltiporni, ahogyan a világ eltiporta az Iszlám Államot

– mondta a kormányfő, azt is közölve, hogy Izrael immár ellentámadásba ment át. Joáv Galant védelmi miniszter úgy fogalmazott, hogy Izrael eltörli a Hamászt a Föld színéről. 

Az eddig ellenzékben politizáló Beni Ganz, a Nemzeti Tábor vezetője úgy fogalmazott, hogy most eljött az összefogás ideje. „Ideje van a békének, és ideje van a háborúnak. Most a háború ideje jött el” – hangoztatta Ganz. 

Korábban egy esti televíziós beszédében Netanjáhú azzal is megvádolta a Hamászt, hogy megkötözött gyerekeket végez ki. „Alávaló ellenségeink háborút akarnak. Hát akkor megkapják” – mondta az izraeli miniszterelnök, egyúttal aláhúzta: a harcot nem Izrael kezdte, de Izrael fogja befejezni.  

Még éppen csak elkezdtük a Hamász elleni támadást; amit az elkövetkező napokban teszünk az ellenséggel, azt generációk emlegetik majd

– fogalmazott a kormányfő.

 

izraeli háború Izrael Beni Ganz Benjámin Netanjahu
Kapcsolódó cikkek