„A egy megerősítő eszköz a kormány nevében, mert amikor több százezer ember kiáll egy vélemény mellett, az igenis számít a tárgyalóasztaloknál” – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2021. szeptember 7.Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. szeptember 7-én.MTI/Soós Lajos Budapest, 2021. szeptember 7.
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. szeptember 7-én.
MTI/Soós Lajos
Fotó: Soós Lajos / MTI

Olyan időszakot élünk, amikor a válságok nem egymást váltják, hanem egymást erősítik, és ilyenkor számít igazán, hogy van-e egy országnak olyan kormánya, amely a biztonsági és a gazdasági szempontokat egyszerre tudja érvényesíteni

– mondta Dömötör. Szerinte az újabb nemzeti konzultáció azért aktuális, mert a biztonsági fenyegetés mellett egyre több olyan jelzés, elvárás vagy konkrét javaslat érkezik Brüsszelből, amely a magyar gazdaság mozgásterét szűkítené.

Az államtitkár szerint kiemelt téma lesz a rezsicsökkentés megszüntetése, az extraprofitadó eltörlése, és kritika érte a kamatstopot is. Ezzel kapcsolatban megerősítette, hogy az ügyeket megvitatták, és ezek a kérdések is szerepelni fognak a konzultációs kérdőíven.

Az uniós költségvetéssel kapcsolatban a kormány álláspontja szerint olyan dolgokra kellene a forrásokat költeni, amelyek Európa gazdasági és fizikai biztonságát szolgálják. A fegyverküldés és a migrációmenedzsment nem ezt szolgálja

– emelte ki a politikus.

Itt vannak a nemzeti konzultáció gazdasági témájú kérdései

Három gazdasági témájú kérdés lesz a legújabb nemzeti konzultációban.