Az új Agrár Széchenyi-kártya MAX+ folyószámlahitel a kiemelt állami támogatásnak köszönhetően most 5 százalékos nettó kamattal, maximum 100 millió forint összegben, 1, 2 vagy 3 évre igényelhető. A kiemelt támogatású konstrukcióban minden, az alapvető feltételeknek megfelelő agrárvállalkozás részesülhet, külön speciális feltételnek, kitételnek való megfelelés nélkül. 

20220131 Budapest Krisán László, a Széchenyi Kártyákat kibocsátó Kavosz Zrt. vezérigazgatója fotó: Havran Zoltán (HZ)Magyar Nemzet
Krisán László, a programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója. Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

A konstrukció keretében a hitelszerződések megkötésére 2024. június 29-ig van lehetőség – monda Krisán László, a programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója. Lóga Máté gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár kiemelte: 

A jelenlegi nehéz, szankciók sújtotta gazdasági helyzetben és az ennek következményeként kialakult magas kamatkörnyezetben az új Agrár Széchenyi-kártya MAX+ rendkívül jelentős segítség a szektor szereplői számára.

„A kormány célja, hogy a kamattámogatott hitellel hozzájáruljon a munkahelyek megvédéséhez és az agrárvállalkozások versenyképességének növeléséhez. Ahhoz, hogy 2024-ben a kormány helyreállítsa a gazdasági növekedést, a jól teljesítő, beruházó és fejlődő agrárvállalkozásokra is szükség van.”