A határrendészettől kapott információk alapján Románia területére, Plauru helység környékén csapodott be egy drón, amely fel is robbant – közölte a román védelmi minisztérium. A Hotnews.ro tájékoztatása szerint a drón hajnali öt órakor Plauru városától körülbelül 3 kilométerre nyugatra, egy növényzettel borított területen robbant fel. 

Top,View,Of,Russian,Army,Shahid,Combat,Drone,In,The
Fotó: Anelo

Tulcea megyében, a román honvédség és más hatóságok együtt vizsgálják a kialakult helyzetet. A Nemzetvédelmi Minisztérium arról is beszámolt, hogy az éjszaka során az ukrán kikötők felé tartó dróncsoportok észlelését követően a honvédség aktiválta a légirendészeti protokollokat, és 23:20-tól értesítette a rendkívüli helyzetek főfelügyelőségét az érintett területeken.  A légiriasztási állapot ezeken a területeken október 12-én, 01:40-kor véget ért.

Szeptember elejétől mostanáig három másik drón zuhant Románia területére, vagyis eddig négy alkalommal tévedt át NATO-területre orosz vagy ukrán támadóeszköz.

Ukrán beszámolók szeirnt Oroszország tegnap este összetett támadást intézett 33 drónnal a térségben. Oleh Kiper odesszai regionális kormányzó délelőtt azt mondta, hogy a kikötői infrastruktúra és a lakóépületek megsérültek az éjszakai támadásban Izmail kerületben. Oroszország a gabonaegyezmény felmondása óta támadja az ukrán kikötői infrastruktúrát.