Közélet

Vlagyimir Putyin a doni Rosztovba ment, a „különleges katonai művelet” főhadiszállására – videó

A Wagner-lázadás kiindulópontjába, az orosz főhadiszállásra látogatott Vlagyimir Putyin.

Vlagyimir Putyin csütörtökön ellátogatott az orosz hadsereg főhadiszállására az ukrajnai „különleges hadművelethez” a délen található doni Rosztovban – jelentette be pénteken a Kreml. A közlemény szerint Putyin Permből (Urálból) hazatérve látogatta meg az orosz fegyveres erők főhadiszállását, és ott is töltötte az egész napot.

Fotó: AFP

Az orosz elnök látogatása során találkozott Valerij Geraszimov vezérkari főnökkel és az ukrajnai hadműveletek parancsnokával, aki ugyanezen forrás szerint jelentést nyújtott át neki az orosz offenzíva helyzetéről. Orosz ügynökségek szerint ott az államfő meghallgatta Valerij Geraszimov vezérkari főnök jelentését, de a jelentés tartalmáról nem mondtak semmit. Vlagyimir Putyinnak ez volt a negyedik látogatása a főhadiszállásán.

Az ukrajnai határ közelében található doni Rosztov az orosz erők hadműveleti központja lett a megszállt Ukrajnában. Putyin legutóbb augusztusban járt az ottani katonai főhadiszálláson, márciusban pedig a városba is ellátogatott. A város júniusban a Wagner-zsoldosok látványos lázadásának is a színhelye volt, akik rövid időre elfoglalták az orosz hadsereg főhadiszállását, mielőtt feladták volna magukat.

 

 

 

 

Rosztov ukrán orosz háború Vlagyimir Putyin főhadiszállás
Kapcsolódó cikkek