Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki közel 2 millió forintot vett fel jogosulatlanul annak az idős asszonynak a bankszámlájáról, akinek időként segített a bevásárlásban – olvasható az ügyészség közleményében.  

Hand,Of,A,Man,With,A,Credit,Card,,Using,An
Fotó: Shutterstock

A vádlott és a 86 éves sértett szomszédok voltak egy kecskeméti társasházban. A férfi alkalmanként bevásárolt az idős asszonynak, akinek a bankszámlájáról készpénzt is vett fel. 

Az egyik ilyen készpénzfelvételt követően azonban az elkövető nem adta vissza a sértettnek a bankkártyáját, hanem arról – a korábban megadott PIN kód ismeretében – 2021. október 11. napjától kezdődően, 

egy hónap leforgása alatt, 15 alkalommal, 1 848 000 forintot vett fel a sértett tudta és hozzájárulása nélkül. 

A férfi az utolsó két készpénzfelvételt megelőzően lekérdezte a számla egyenlegét is, azért, hogy megtudja, mennyi pénzt vehet még le a számláról. 

A vádlott készpénzfelvételei után mindössze 28 forint maradt az idős nő bankszámláján. 

Az ügyészség a vádlottat információs rendszer felhasználásával üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja, és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.