A Telegramon közzétett tájékoztatásban nem tértek ki arra, Ahmed al-Gandúr - másnéven Abú Anász -, Ajmán Szijám, a rakéták kilövéséért felelős egységek vezetője és két társuk mikor vesztették életüket.
 

 

Az izraeli hadsereg Gandúrt és Szijámot is megemlítette a korábban kiadott közleményben, melyben egy, a Hamász vezetőit rejtő alagútrendszer elleni támadásról számoltak be, azt vetve az iszlamisták szemére, hogy eltitkolta a két parancsnok halálát.

Izrael és a palesztin Hamász terrorszervezet közötti  péntek reggelre életbe lépett a tűzszünet – a megállapodás keretében a Gázai Övezetbe segélyszállítmányok jutnak, és fogolycserék történnek

A konfliktusok a felek között közben néhol felerősödnek: egy ciszjordániai menekülttáborban tűzharc tört ki az izraeli katonák és a palesztin fegyveresek között, amelyben öt palesztint megöltek, s letartóztattak huszonegy körözött személyt.

Az Independent közben azt írta, hogy a Gázából szabadon engedendő foglyok harmadik listáját átadták az izraeli kormánynak. 

A fegyverszünet harmadik napjára vonatkozó túszlistát jelenleg biztonsági tisztviselők ellenőrzik – közölte az izraeli miniszterelnöki hivatal, és a túszok családtagjait is tájékoztatják. 

A szombati túsz- és fogolycserék négyórás késése után némi aggodalomra ad okot, hogy a vasárnapi eljárás nehézkes lehet – írták hangsúlyozva: nem tudni a négy Hamász vezető pontosan mikor vesztette életét.