Több millió forintos adótartozásának végrehajtását akarta elkerülni egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfi azzal, hogy megpróbálta eltitkolni a vagyonát. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közlése szerint a férfi úgy akart megszabadulni az adótartozásától, hogy semmilyen vagyontárgy nem volt a nevén.

NAV
Fotó: NAV

A férfinak nem sikerült félrevezetnie az adóhatóságot, mert az nemcsak a korábbi ingóság- és ingatlanértékesítéseket látja, hanem más, a vagyonelemeket nyilvántartó hatóságok adatait is.

A férfit a rendőrség nyilvántartása buktatta le, ugyanis öt lőfegyvere és érvényes fegyvertartási engedélye is volt.

Az információ birtokában az átvizsgált helyszínen milliós értékű fegyverek, távcsövek és lőszerek is előkerültek, amelyeket az adóhatóság munkatársai lefoglaltak. A közölte, hogy a rejtegetett fegyvereket – amelyek különleges szabályozás alá esnek – bizományos úton értékesítették, hogy mérsékeljék a költségvetésnek okozott hiányt.

Furfangos cigarettacsempészeket csípett fülön a NAV

Újabb nagy fogást könyvelhetett el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A jogsértők újszerű trükkje nem járt sikerrel, a zártszelvényekbe bujtatott több mint 26 ezer doboz román zárjeggyel ellátott cigaretta a fuvarozó minden erőfeszítése ellenére nem ért el a ködös Albionba.