Újabb nagy fogást könyvelhetett el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A járőrei egy Romániából Anglia felé tartó kamiont ellenőriztek november 8-án délután. A jogsértők újszerű trükkje nem járt sikerrel, a zártszelvényekbe bujtatott több mint 26 ezer doboz román zárjeggyel ellátott cigaretta a fuvarozó minden erőfeszítése ellenére nem ért el a ködös Albionba – derült ki a NAV hétfői közleményéből.

NAV
Fotó: NAV

A teherautót Pilis térségében, egy pihenőhelyen késztették megállásra a pénzügyőrök. A hivatal szakemberei a rakomány átvizsgálás során felfedték, hogy a fedő áruként szállított üreges vascsövek belseje cigarettával van kibélelve.

A mintegy hatvanmillió forint összértékű dohánytermék előcsalogatása a zártszelvények belsejéből munkagépek használatát igényelte, miközben az állomány jelentős számát is megmozgatta.

A jövedéki terméket a nyomozóhatóság lefoglalta. Az ügyben költségvetési csalás miatt büntetőeljárást, valamint jövedéki eljárást indítottak. 

A NAV vasalhatja be a Schobert Norbi cégére kivetett több mint 60 milliós büntetést

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal hajtja be a Gazdasági Versenyhivatal által kiszabott büntetést és bírságot a Norbi Update termékeket forgalmazó Free Group Kereskedelmi Zrt.-től. A cégre 40 millió forintos büntetést mért a GVH, mellé 23 millió forint bírságot is kaptak, mivel nem kezdték el időben a törlesztést.