Közélet

Több tucat koraszülöttet menekítettek Egyiptomba a Gázai övezetből – videó

Az Egyiptomba menekített 28 gázai koraszülött állapota válságos.

Válságos a vasárnap Egyiptomba menekített 28 gázai koraszülött állapota – tájékoztatták orvosok hétfőn az EFE spanyol hírügynökséget, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pedig közölte, hogy 12 csecsemőt repülővel Kairóba szállítottak. 

28 premature babies evacuated from southern Gaza Strip arrive in Egypt for treatment
Fotó: Anadolu via AFP

A Sínai-félsziget északi részén található el-Arís kórház orvosainak tájékoztatása szerint 

a rafahi határátkelőn át kimenekített koraszülöttek többségének, sőt valamennyinek válságos az állapota. 

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója az X-en közölte, hogy valamennyi kisbaba súlyos fertőzésekkel küzd és speciális kezelést igényel. A gázai es-Sifá kórházból vasárnap evakuált koraszülöttek hétfőn érkeztek meg Egyiptomba. 

Összesen 31 csecsemőt menekítettek ki a legnagyobb gázai kórházból, Gebrejeszusz szerint hármójukat továbbra is a Gázai övezet déli részén található el-Amarati kórházban ápolják.  

 

Az egyiptomi egészségügy-minisztérium hétfői közleménye szerint a koraszülötteket különböző egyiptomi kórházakba szállították, hogy speciális orvosi ellátásban részesüljenek. A WHO-főigazgató már vasárnap figyelmeztetett, hogy az es-Sifából kimenekített 31 koraszülött nagyon beteg. A gyermekeket a palesztin Vörös félhold, illetve a kórház mentőautóival szállították el. 


 

Gázai övezet Egyiptom kórház izraeli
Kapcsolódó cikkek