BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy ember meghalt a kárpátaljai robbantásban, kiderült, hogy ki volt a támadó

A kárpátaljai Kerecke község tanácsülésén az egyik képviselő felrobbantotta magát és képviselőtársait egy gránáttal. A támadásban 26-an megsebesültek, 5 ember állapota válságos. Egy ember meghalt.

December 15-én délelőtt tanácsülést tartottak a kárpátaljai Kerecke községben. Mint a Világgazdaság megírta, az egyik képviselő az ülés közben egy gránátot dobott a szoba közepére, ami pillanatokkal később felrobbant. Később kiderült, hogy egy ember meghalt, öten pedig súlyosan megsérültek, állapotuk válságos. Összesen 26-an sebesültek meg.

Fotó: ukrán rendőrség

A Kyiv Independent megírta, hogy az Ukrainska Pravda és más sajtóorgánumok úgy tudják, hogy Serhii Batryn, a A Nép Szolgája párt községi tanácstagja robbantotta a gránátokat. Serhii Batryn állapota is válságos, egyelőre nem tudni, hogy miért követte el a támadást. A regionális Zakarpattia24 portál úgy tudja, hogy Batryn azon veszett össze a képviselőtársaival, hogy a községi tanács vezetőjének nem sokkal korábban emelték meg a fizetését.

Brutális: a kárpátaljai községi tanács épületében egy képviselő gránátokat robbantott az ülés közben – videó

A munkácsi járás Kereckovszkij községének képviselőit robbantották fel péntek délelőtt. Az esetről felvétel is készült. Az egyik képviselő az ülés közben az ajtóba állt, majd több gránátot is a szoba közepére dobott. 26-an megsebesültek, a robbantóval együtt hatan pedig válságos állapotban vannak.

Az ukrán rendőrség tájékoztatása szerint pénteken, 11 óra 37 perckor érkezett a bejelentés, hogy robbantás történt Kereckovszkij községi tanácsának épületében – írta meg több ukrán portál, köztük az Unian is. A Munkácsi járásban található község ülésére az egyik férfi késve érkezett meg. A felvételen látszik, hogy a fekete kabátos képviselő az ajtóban áll, majd egyszer csak előhúz egy gránátot a zsebéből, és bedobja a szoba közepére. Az ülésen tartózkodók többségének ideje sem volt reagálni a történésekre.

Az is kiderült, hogy az orvosok küzdenek a robbantó életéért is, akivel szemben megindul az eljárás, amint stabilizálódik az állapota.

A robbantásról a videót először a képviselő-testület egyik tagja osztotta meg Facebookon, később az ukrán rendőrség is közzétette a felvételt. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.