BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óvatosan az utakon: ónos eső esik vasárnap

Ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Zala, Somogy és Baranya vármegye területére vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Dunántúlon hószállingózás, gyenge havazás, havas eső előfordulhat, majd az éjszaka második felében nyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, amely vasárnap fokozatosan kelet felé helyeződik, estére le is vonul – írta veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ónos eső
Az ország több területén havazás, havas és ónos eső is esik majd.
Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

Míg az északkeleti, északi országrészben főként havazás várható, addig délebbre egyre inkább a havas eső, eső válik jellemzővé, de elsősorban a hajnali, kora délelőtti órákban a Dunántúlon, annak is elsősorban a déli és nyugati felében átmeneti ónos eső is valószínű.

A tartós, többórás ónos eső veszélye miatt vasárnapra Baranya, Somogy és Zala vármegye területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Meggyötörte az országot a havazás, több százszor riasztották a tűzoltókat az éjjel

Kidőlt fák, letört ágak és bajba jutott autósok miatt riasztották több száz alkalommal a tűzoltókat az éjjel. A Dunántúlra zúduló hótömeg nagy felfordulást okozott.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.