BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 95. napja – Az izraeli pénzügyminiszter szerint a hadsereg megkerüli a hatáskörét

null
Összefoglaló:

Az izraeli hadsereg (IDF) egyik napról a másikra felszámolt egy illegális telepes építkezést a ciszjordániai Gus Ecion régióban található Pnei Kedem előőrsön. Bezalel Smotrich izraeli pénzügyminiszter nem nézte jó szemmel a történést, ugyanis szerinte megkerülték hatáskörét – írja a The Times of Israel.

Fotó: AFP

Smotrich nem csak Izrael pénzügyminisztere, hanem a védelmi minisztérium ciszjordániai polgári ügyekért felelős minisztere is, így jogosan bírálta az IDF központi parancsnokságát, amely állítása szerint 

megkerülte Smotrich hatáskörét, és a telepes építkezés bontását azonnali feladatnak tekintette.

Smotrich az üggyel kapcsolatban közvetlenül Joáv Galant védelmi miniszterhez fordult.

Az IDF újabb a palesztin alagutakra és föld alatti fegyverraktárakra bukkant a hét végén. Az IDF szárazföldi és légiereje közös hadművelettel mintegy harminc célpontot támadott, melyek egy része a föld alatt van a Gázai övezet déli részén fekvő Hán Juniszban, ahol fegyvereket tároltak. Szintén Hán Juniszban számos fegyvert találtak a Hamász egyik harcosának járművében.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.