BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dolgozókkal teli üzemben történt robbanás Zircen, többen megsérültek

A tűzoltóság szerint technológiai meghibásodás miatt történt a robbanás, melyben több dolgozó is légúti égési sérüléseket szenvedett.

Kedd délután detonáció történt Zircen, az ipari parkban. A robbanásban – ami a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság szerint technológiai meghibásodás miatt történt – hatan is megsérültek.

Zirci Önkormányzati Tűzoltóság
2024.01.16. Zirc.Vélelmezhetően technológiai meghibásodás miatt robbanás történt egy üzemben. Veszélyes anyag nem került a levegőbe. A káresemény körülményeit a Katasztrófavédelem vizsgálja. Személyi sérülés történt.
Fotó: Zirci Önkormányzati Tűzoltóság

A Katasztrófavédelmi Mobil Labor helyszíni mérései szerint veszélyes anyag nem került a levegőbe. A káresemény körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja. A Blikk megkeresésére Villányi Balázs, a győri kórház orvosigazgatója elmondta, hogy a súlyosan megégett férfiakat légúti égési sérülések gyanúja miatt intubálták, azaz a légcsövükbe eszközt vezetve biztosították a légútjukat. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház intenzív osztályán látják el a sérülteket, akiknek az állapota jelenleg súlyos, de stabil.

Az ipari park közelében lakók egy hatalmas durranást hallottak, akkorát, hogy beleremegett a ház.

Valószínűleg egy kazán robbant fel, amitől lerepült az épület teteje, ahol egy fém-újrahasznosító üzem működött. Többek közt hőkezeléssel távolítják el a festéket fémekről, és e munka közben történt meg a baj. „Két mentőhelikopter és több mentőgépkocsi is a helyszínre sietett, ahonnan két középkorú férfit súlyos-életveszélyes állapotban légi úton, további négy középkorú férfit könnyebb sérülésekkel, földi úton szállítottak a bajtársaink kórházba” – közölte az Országos Mentőszolgálat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.