BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

III. Károly király is kórházi ellátásra szorul

A 75 éves brit uralkodó prosztataproblémák miatt megy kórházba. A jövő heti kezelést ugyanazon a napon jelentették be, amikor menye, Katalin hercegné műtétjéről is beszámoltak.

A jövő héten kórházba vonul III. Károly brit uralkodó, aki jóindulatú prosztatamegnagyobbodás miatt szorul ellátásra – derül ki a Buckingham-palota szerdai közleményéből.

A tájékoztatás szerint a brit államfő nyilvános megjelenései egy időre elhalasztják, amíg a király lábadozik – jelenti az AFP hírügynökség. A bejelentés ugyanazon a napon érkezett, amikor Károly király menye, Katalin hercegné kórházi kezeléséről is beszámolt a brit uralkodói ház.

(FILES) Britain's King Charles III, wearing the Imperial State Crown and the Robe of State, sits on The Sovereign's Throne in the House of Lords chamber, during the State Opening of Parliament, at the Houses of Parliament, in London, on November 7, 2023. Britain's King Charles III is to receive hospital treatment for enlarged prostate, Buckingham Palace announced on January 17, 2024. (Photo by Leon Neal / POOL / AFP)
Fotó:  Leon Neal / POOL / AFP

A 75 éves uralkodó – a trónra lépés idején senki nem volt nála öregebb a brit uralkodók közül – általánosságban jó egészségnek örvend, 

igaz, a koronavírust kétszer is elkapta. Anyja, II. Erzsébet királyné 96 éves koráig, apja, Fülöp herceg 99 éves koráig élt.

A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás nem veszélyes betegség, az 50 feletti férfiak jelentős részét érinti, és gyakori vizelési ingerrel jár.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.