Az Atlas Air egyik Boeing 747-8-as teherszállító repülőgépének kényszerleszállást kellett végrehajtania a Miami Nemzetközi Repülőtéren, miután a felszállás követően kigyulladt. A gépen motorhiba jelentkezett, az X-re feltöltött nem ellenőrzött videókon pedig az látható, ahogy a gépnek lángok csapnak ki a szárnyából.

Atlas,Air,Boeing,747-8,At,Bangkok,Suvarnabhumi,Airport,On,17
Fotó: Shutterstock

A személyzet betartotta az ilyen esetekre előírt protokollt és biztonságosan visszavitték a gépet a Miami Nemzetközi Repülőtérre

– olvasható a légitársaság közleményében, akik azt is hozzátették, hogy ki fogják vizsgálni, hogy mitől hibásodott meg a Boeing.

A Flightradar24 adatai szerint a kigyulladt Boeing 747-8-as repülőgép nyolcéves – írta meg a Reuters. A gépet négy darab General Electric GEnx hajtómű hajtja.

Idén ez már a Boeing második botránya. Legutóbb az Alaska Airlines egyik Boeing 737 MAX 9-es repülőgépének kellett kényszerleszállást végrehajtania, miután 5000 méteres magasságban a gép törzséből kiszakadt egy hűtőszekrény méretű elem. Az utastérben egy nagy lyuk tátongott, de mivel a gép még nem érte el az utazómagasságát, így minden utas be volt kötve, ez pedig megmentette őket.

Az eset után az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) megtiltotta a felszállást 171 Boeing 737 MAX 9-esnek, hogy átvizsgálhassák őket. A gépeket azóta átvizsgálták és több hiányosságot is felfedeztek bennük. Többek között a géptörzs illesztéseinél több helyen is ki voltak lazulva a rögzítések.