A Budapest bérlet március 1-jétől is velünk marad, sőt olcsóbb is lesz – közölte Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ hétfőn, további tájékoztatást holnapra ígérve.

Budapest, 2023. november 8.
Utasok mennek lefelé a mozgólépcsőn a Keleti pályaudvaron.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Jászai Csaba / MTI  /MTVA

Hétfőn korábban Lázár János építési és közlekedési miniszter, valamint Karácsony Gergely főpolgármester közös közleményben jelentette be, hogy sikerült megállapodásra jutniuk a főváros és az agglomeráció közösségi közlekedéséről.

Az alku értelmében március 1-jétől Budapesten a BKV járatain is lehet majd utazni a Pest vármegyére érvényes vármegyebérlettel és az Országbérlettel is. A BKK bejelentése alapján ez azonban nem jelenti a Budapest-bérlet végét sem, sőt, az olcsóbb lesz a korábbinál. Erre azért is szükség van, mert a vármegyebérlet így olcsóbb utazási lehetőséget biztosítana a Budapest-bérletnél, gyakorlatilag ugyanazokra a járművekre.