Közélet

Megérkezett Szijjártó Péter Ukrajnába – a halálosan megfenyegetett miniszter az ukrán külügyminiszterrel tárgyal

A külgazdasági és külügyminiszter Kárpátaljára indul. Ungváron találkozik Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel és csapatával.

Hétfőn megérkezett Ukrajnába Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter Ungváron találkozik Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel és csapatával. A tárgyalás során számos témát érintenek majd, illetve előkészítik Orbán Viktor miniszterelnök  és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök találkozóját. Az út azonban nem indult zökkenőmentesen, ugyanis 

a múlt hét során egy ukrán nyelvű e-mailben halálosan megfenyegették a tárcavezetőt.

Szijjártó Péter
Fotó: Szijjártó Péter / Facebook

„Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? (…) Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót Szijjártónak” – fogalmaztak a fenyegető e-mailben.

Köszönöm mindenkinek a kedves, aggódó, féltő üzeneteket a holnapi, ukrán kollégákkal való tárgyalás kapcsán kapott fenyegetés miatt. Aggodalomra azonban semmi ok, mert Kelemen atya írt sms-t, hogy a győri bencés rendház összes szerzetese imádkozik értem, úgyhogy tutira nem lesz semmi gond

– írta vasárnap esti Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter. A poszt alatt több komment is biztonságos utazást kíván a tárcavezetőnek. Hétfői friss bejegyzésében már Ukrajnából jelentkezett be, a miniszter úgy fogalmazott:

Indulás Kárpátaljára. Mi szeretnénk javítani Ukrajna és Magyarország együttműködését, és mindent megteszünk azért, hogy a kárpátaljai magyar közösség visszakapja korábbi jogait.

 

Szijjártó Péter halálos megfenyegetése: az egyik legjobb magyar testőr feltárta, mi zajlik most a háttérben

Mi a teendő, amikor egy nemzetbiztonsági szempontból fokozottan védett személyt halálosan megfenyegetnek? Erről kérdeztük Pomozi Sándor dandártábornokot, Áder János volt köztársasági elnök testőrségének vezetőjét annak apropóján, hogy az Ungvárra készülő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter halálos fenyegetést kapott.

 

Dmitro Kuleba Szijjártó Péter Ukrajna orosz-ukrán háború
Kapcsolódó cikkek