Mivel 2024 sorsdöntő, választási szuperév lesz, tudjuk, hogy hatalmas lesz a nyomás, de a jövőben sem fogunk engedni semmiféle zsarolásnak, és nem fogjuk feladni a nemzeti érdekek képviseletét – írta hétfői Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter úgy fogalmazott, minden fellelhető és komolyan vehető statisztika szerint az idei év lesz a politika Super Bowlja, hiszen korábban még soha nem fordult elő az, hogy egy esztendő során a világ 78 országában tartsanak választásokat, amelyeknek eredményei közel négymilliárd embert érintenek majd közvetlenül.

szijjarto-peter-kulugyminiszter05
20191001 MiskolcBujdos Tibor BTÉszak-MagyarországSzijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter  20191001 Miskolc
Bujdos Tibor BT
Észak-Magyarország
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: Bujdos Tibor / Észak-Magyarország

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy 2024 egy igazi választási szuperév lesz, amelyből Magyarország is kiveszi a részét az európai parlamenti választásokkal, de polgárok százmilliói választanak majd az Amerikai Egyesült Államokban, Oroszországban, Indiában, Mexikóban és az Egyesült Királyságban is.

Mivel a Föld lakosságának közel fele szavazóurnákhoz járulhat, az idei évi választások végkimenetele az egész világ szempontjából meghatározó lesz. A mi szempontunkból különösen fontos amerikai és európai uniós választások lehetőséget teremtenek arra, hogy a háború, a fegyverszállítások és az értelmetlen emberáldozatok helyét végre átvegye a béketeremtés

– olvasható Szijjártó Péter bejegyzésében.

A választások éve lesz 2024, amibe a mesterséges intelligencia is beleszólhat

Az év során több mint hatvan országban kerül sor választásra, így idén kiderül: bevetik-e a mesterséges intelligenciát a kampányok során az ellenfelek lejáratására, vagy erre még várni kell.

A miniszter azt írta, hogy az idei évben mi, magyarok azért fogunk küzdeni, hogy kinyissuk Brüsszel szemét, és az vezetése végre lássa a valóságot, ezáltal pedig képessé váljon az eddigi vezetési hibák kijavítására. Hozzátette, hogy mindazzal, ami idén ránk vár, már az új világrend kialakulásának kellős közepében találjuk magunkat, ahol minden eddiginél több erőfeszítésre lesz szükség ahhoz, hogy garantálni tudjuk az ország fizikai és gazdasági biztonságát, annak érdekében, hogy Magyarország a most formálódó új korszak győztesei közé kerülhessen.

A nemzetközi liberális mainstream mindig hatalmas nyomást fejtett ki ránk, mi viszont mindig kitartottunk, s mindig be is bizonyosodott, hogy jól tettük

– zárta bejegyzését a külgazdasági és külügyminiszter.