Közélet

Az Azovi-tengerbe zuhant a lelőtt orosz vadászgép

Az ukrán légvédelem hétfőn megsemmisített két orosz vadászgépet, melyek közül az egyik az Azovi-tengerbe zuhant és már rá is bukkant a hadsereg.

Egy ukrán hírközlés szerint Mikola Olescsuk, az ukrajnai légierő parancsnoka megerősítette, hogy a hétfőn napközben megsemmisített orosz Szu–35-os vadászgépet az Azovi-tenger felett lőtték le.

Fotó: AFP

A lezuhant vadászgépről Petro Andriuscsenko, Mariupol polgármesterének tanácsadója közzétett egy videót is, melyen látszanak a tengerbe zuhant vadászgép maradványai. 

Az orosz mentők arról számoltak be, hogy a Szu–35-ös pilóta arccal lefelé sodródott az Azovi-tengeren. A Cospas-Sarsat vészjelzőrendszer pedig megmondja, hol kell keresni a másik lelőtt gép, az Szu-34 legénységét

– mondta a légierő parancsnoka.

A hétvége folyamán is több orosz gépet lőtt le az ukrán légvédelem. Szombaton Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka arról adott hírt, hogy az ország keleti részén három orosz vadászgépet – két Szu–34-es vadászbombázót és egy Szu–35-ös vadászrepülőgépet – lőttek le, vasárnap pedig egy Szu–34-es nagy hatótávolságú, nehéz vadászbombázó megsemmisítéséről számolt be a légierő.

 

oroszország ukrajna Su-35 vadászgép háború
Kapcsolódó cikkek