BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az izraeli háború 129. napja – Újabb két túszt szabadított ki az izraeli hadsereg

null
Összefoglaló:

Az izraeli hadsereg (IDF) közleménye szerint a hadsereg a Sin Bet belbiztonsági szolgálattal és a különleges rendőri egységekkel közösen indított művelete során szabadította ki a 60 éves Simon Marmant és a 70 éves Louis Hare-t.

Fotó: AFP

Mindeközben a hadsereg légicsapást intézett a Gázai övezet déli részén lévő Rafah városa ellen. Az övezetet irányító Hamász iszlamista terrorszervezet szerint az akciónak mintegy száz halálos áldozata van.

A véres harcok továbbra is dúlnak, a Gázai övezet legdélibb városát, Rafahot érő légicsapások legalább 44 ember halálát okozták, miközben a térségben menedéket kérő, több mint egymillió civil már a teljes körű izraeli szárazföldi offenzíva lehetőségére készül.

Miközben az izraeli erők az elmúlt négy hónapban folyamatosan dél felé terjesztették ki szárazföldi hadműveleteiket a Hamász elleni háborújuk során, Rafah – amely az egyiptomi határon található, és a háború előtt mintegy 280 ezer ember otthona volt – az utolsó, viszonylag biztonságosnak mondható menedékhelyévé vált a lakosság több mint felének.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.