Közélet

Izrael kegyetlenül bombázza Rafaht, egyre több a halálos áldozat

Izrael jó pár bombát dobott Rafahra, melyek több civil lakóházat és mecsetet is eltaláltak. Az elmúlt egy napban közel százan haltak meg a hadsereg támadásaiban.

Az izraeli hadsereg (IDF) bombákat dobott Rafahra csütörtökön, melyek eltaláltak egy helyi mecsetet és több lakóházat is – a helyiek szerint életük legrosszabb éjszakáján vannak túl. Beszámolók szerint a Hamász vezetői Kairóban tárgyalnak annak érdekében, hogy még azelőtt érvénybe lépjen egy tűzszüneti megállapodás, hogy az IDF lerohanja Rafaht.

Fotó: AFP

A lakosok elmondása szerint az elmúlt tíz napban a csütörtöki bombázás volt a legpusztítóbb. A Reuters szerint a rafahi al-Farouk mecsetet a padlózatig bombázták, a szomszédos épületek homlokzatai megsemmisültek és több lakóház is megsérült.

Az elmúlt egy napban 97 ember halt meg és 130 megsebesült az izraeli támadások miatt.

Hán Júniszban sem csillapodnak a harcok: a gázai hatóságok szerint legalább 20 ember halt meg két ház elleni bombázásban. Izrael a palesztinok szerint a levegőből megtámadta a Sabura menekülttábort Rafah mellett, a Gázai övezet déli részén, az egyiptomi határ közelében, ugyanakkor szárazföldi csapatok továbbra sem hatoltak be a városba, ahol mára másfél millió ember zsúfolódott össze.

A ballisztikus rakéták elleni védelmet szolgáló Arrow légvédelmi rendszer az izraeli hadsereg (IDF) szóvivőjének tájékoztatása szerint elfogott egy Eilat irányába indított lövedéket. A város felé tartó rakéta miatt csütörtökön korán reggel a Vörös-tenger partján fekvő üdülővárosban több mint egy hónap után ismét légiriadó volt.

 

izraeli háború Rafah Izrael Hamász
Kapcsolódó cikkek