BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael nem kegyelmez a Hamásznak Askelónban sem

Izrael több Hamász-célpont ellen támadást indított Askelónban. A hadsereg a Gázai övezet több helyszínén razziákat tartott, és újabb fegyverkészleteket foglalt le.

Az izraeli hadsereg (IDF) újabb támadásokat hajtott végre a Hamász ellen Askelónban. A támadások olyan aknák és épületek ellen irányultak, ahova a hadsereg szerint Hamász-tagok beásták magukat, és ki akarták füstölni őket.

Fotó: AFP

Az IDF héber nyelvű beszámolója szerint a 7. dandár tüzérei Hán Juniszban is tartottak razziákat és újabb fegyverkészleteket foglaltak le, köztük olyan katonai felszereléseket is, melyeket a Hamász-tagok tulajdonítottak el az IDF-től. 

Askelónban az IDF katonái nyolc fontos Hamász-célpontot támadtak műholdas rakétarendszerrel.

A hadsereg továbbá öt terroristát likvidált, akik egy járműben utaztak. A katonák egy precíz rakétalövéssel iktatták ki a járművet és utasait. Ezenkívül izraeli vadászgépek csapást mértek két épületre is, melyekben Hamász-tagok rejtőztek.

Eközben az északi területeken sincs nyugalom: rakéták sorát lőtte ki a Hezbollah, egy izraeli légi megfigyelőbázist céloztak, válaszul Izrael eddigi legmélyebb libanoni támadására. Hétfőn ugyanis izraeli repülők csapást mértek a Bekaa-völgyre Libanonban, két Hezbollah-vezető életét kioltva. Ez volt a határtól legtávolabbi izraeli támadás a harcok októberi kezdete óta.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.