A számlagyáros ügyben hírhedté vált Vig Mór életkörülményeiről és az ügyek hátteréről közölt összeállítást a Magyar Nemzet, melyből kiderül, hogy az egykori ügyvéd bukásáig kifejezetten kérkedett luxus életvitelével. A férfi egyébként 

a Lánchíd felújításával kapcsolatos szabálytalanságok kapcsán is ismertté vált.

A lap írása szerint korábban a Vig Mór, illetve felesége közösségi oldalain megjelent képek arról tanúskodnak, hogy a számlagyáros a felső tízezer életét élte, évi több egzotikus nyaralással és luxus életkörülményekkel, jachtozással.

20230811 BudapestSzéchenyi Lánchídfotó: Teknős Miklós (TEK)Magyar Nemzet
20230811 Budapest
Széchenyi Lánchíd
fotó: Teknős Miklós (TEK)
Magyar Nemzet
Fotó: Teknős Miklós/Magyar Nemzet

A Magyar Nemzet azt is felidézi, hogy a Vig Mór letartóztatásáról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által tavaly év végén közzétett videón jelentős mennyiségű készpénz és egy Porsche terepjáró is szerepel.

A tavaly év végén letartóztatott férfi korábban is több alkalommal összeütközésbe került a törvénnyel. Vig Mórt például összesen megközelítőleg negyvenrendbeli csalással vádolják, s az ezekkel összefüggő bírósági eljárásban tavaly februárban döntés is született: 

az exügyvédet, miután mindent beismert, két év börtönbüntetésre ítélték, aminek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették. 

Az ügy legutóbbi tárgyalását egyébként kedden tartották.

A lap emlékeztet arra is, hogy a számlagyáros ügyei a baloldali politika világába nyúlnak, így két év alatt 1,4 milliárd forintnyi összeg kerülhetett a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-től a számlagyárügy gyanúsítottjának Sunstrike Kft. nevű cégéhez. A gyanú szerint a beérkezett pénzből mintegy 900 millió forintot jellemzően még beérkezésük napján továbbutalhatták Vig Mór ügyvéd magán-, illetve ügyvédi letéti számláira, ahonnan rövid időn belül készpénzben felvehették. Az ügyben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal indított vizsgálatot Tényi István bejelentése nyomán.