Várhatóan ma dönt a következő államfő személyéről a kétnapos kihelyezett frakcióülésen a Fidesz képviselőcsoportja. Ugyan több név is előkerült a kalapból, a legutóbbi híradások szerint egyik sem lesz befutó, helyette Orbán Viktor miniszterelnök a politikai megérzéseire hagyatkozik. Hogy így lesz-e, az hamarosan kiderül, mindenesetre érdekes dokumentumot osztott meg közösségi oldalán Nyitrai Zsolt társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki biztos.

MINDEKÖZBEN🎯 Frakcióülés 2. nap: köztársaságielnök-jelölés

olvasható a posztban, a közzétett képen pedig Miniszterelnöki Kabinetiroda feliratú mappa látható, ami arra utal, hogy tárgyalt a képviselőcsoport a lehetséges jelöltekről.

Korábban írtunk róla, hogy sietős a kormánypártoknak is a mielőbbi jelölés, Orbán Viktor miniszterelnök zárt ajtók mögött azt mondta, az átmeneti időszakot minimálisra kell szorítani, mert így illik egy erős kormányzópárthoz. Vagyis már nincs sok ideje a Fidesz–KDNP-nek, hogy megnevezze jelöltjét, mivel hétfőn ismét összeül a parlament, és addigra ki kell teríteni a kártyákat.