Csalás gyanújával vádemelést javasol Jair Bolsonaro volt elnök legfiatalabb fia, Jair Renan Bolsonaro ellen a brazil rendőrség – közölte helyi idő szerint csütörtökön a hatóság, de további részleteket nem árult el az üggyel kapcsolatban.

BRASILIA, BRAZIL - JUNY 09: Jair Renan Bolsonaro, son of President Bolsonaro attends a protest in support of gun rights and Brazilian President Jair Bolsonaro, in Brasilia, Brazil, July 9, 2022. Mateus Bonomi / Anadolu Agency (Photo by Mateus Bonomi / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)
Fotó: AFP

Arról a brazil média már tavaly beszámolt, hogy Jair Renan Bolsonaro és egy barátja ellen nyomozás indult, mert feltételezhetően szándékosan meghamisították az elnök fia egyik vállalatának bevételeit, hogy banki hitelt vehessenek fel rá. A volt elnök fia ártatlannak tartja magát.

Jair Bolsonaro mind a négy fia ellen folyik eljárás Brazíliában, és a volt elnök ellen is vizsgálódnak a hatóságok.

A brazil rendőrség a hónap elején házkutatást tartott Bolsonaro vezető tanácsadóinak otthonában és irodáiban, és lefoglalta Bolsonaro útlevelét

mert a gyanú szerint puccsot terveztek a választáson őt legyőző Luiz Inácio Lula da Silva megbuktatására egy héttel 2023. januári beiktatása után.

Bolsonaro a választási bíróság döntése értelmében 2030-ig nem indulhat újra a választásokon.