Az előzetes tervek szerint a jövő héten bejelenhetik a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjét, és az ÁTV-nek a kormányközeli források azt mondták: Szentkirályi Alexandra neve hangozhat el. Orbán Viktor miniszterelnök a decemberi kormányinfón az ATV kérdésére mondta el, hogy március elején megnevezik a Fidesz főpolgármester-jelöltjét, addig minden más, ami ezen túl van, “budapesti kávéházi legenda”.

Szentkirályi Alexandra nemzeti konzultáció
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A február elsejéi kormányszóvítői tájékoztatón a Fidesz főpolgármester-jelölésével kapcsolatban Gulyás Gergely elmondta: márciusig jelölni fognak a kormánypártok. Mint mondta, lényegében mindenki versenyben van, aki alkalmas lehet a főváros vezetésére, szerinte a mostani városvezetés teljesítménye alapján sok potenciálisan alkalmas jelölt jöhet szóba. Megkérdezték Szentkirályi Alexandrát is, hogy vállalná-e a jelöltséget, ő viszont akkor még arról számolt be, hogy nem érkezett hozzá semmilyen kérés, noha olvasta a találgatásokat, s érthetőnek tartja ezeket, jólesett neki, amit Tarlós István mondott róla, de egyelőre a kormányszóvivői munkájára koncentrál.

Az ATV szerint, a nyilatkozatok és a kiszivárgott hírek szerint számos nevet “teszteltek” a kormányoldalon, hallani lehetett Gyurta Dániel olimpikon, Fürjes Balázs volt miniszterelnökségi államtitkár, Németh Balázs,  fideszes fővárosi politikusok, Kubatov Gábor Fidesz alelnök, de Ferencz Orsolya nevét is - róla már korábban kiderült, hogy más politikusi pályaívre készül, és nyilatkozott is, hogy nem kérték fel.

Tarlós István korábbi főpolgármester egyábként már többször is felvetette, hogy volt helyettese, Szentkirályi Alexandra tökéletesen alkalmas lenne, ő lehet az, aki a legtöbb szavazatot lenne képes produkálni.