A mai napon eleinte erősen felhős, vagy borult lesz az ég, főleg a Dunántúlon köd is képződik. A középső, majd az északkeleti tájakon várható szórványosan eső, zápor – írta a Köpönyeg. Délután délnyugat felől csökken a felhőzet.

Almond trees blossom in Turkiye's Mugla
Fotó: Anadolu via AFP

A délkeleti szél többfelé megélénkül, 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. A tartósabban csapadékos tájakon lesz hűvösebb.

Vasárnap a párásság megszűnése után többórás napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. A déli szél megerősödhet, 14–20 fok várható. Hétfőn inkább csak fátyolfelhők zavarják a márciusi napsütést. Nem lesz csapadék. A DK-i szél megélénkül, 16-17 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden a napsütés mellett északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól elszórtan alakul ki zápor, néhol zivatar. Megerősödik az északnyugati szél. Egyelőre marad a 16 fok körüli maximum.

Szerdán fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap, nem várható csapadék. Az északkeletire forduló szél megélénkül, és megkezdődik a hűvösebb levegő beáramlása, 9–17 fok valószínű.