A kanadai fővárosban, Ottawában hat embert – köztük négy gyereket – gyilkoltak meg helyi idő szerint szerda késő este – közölte a kanadai rendőrség csütörtökön.

Fotó: Radio-Canada

A rendőrség gyorsan letartóztatott egy férfit és csak annyit árul el, hogy úgy tűnik, nem családon belüli vagy párkapcsolati erőszakhoz köthetők a gyilkosságok.

A déli szomszédjával ellentétben békés országot megrázta az eset, Mark Sutcliffe ottawai polgármester az erőszak egyik legsokkolóbb esetének nevezte a történteket Kanada történelmében.

Az egymillió lakosú városban tavaly 14, tavalyelőtt pedig 15 gyilkosság történt – írja a Reuters, hozzátéve, hogy az áldozatokra egy kertvárosi házban, Barrhaven városrészben bukkantak és még nem azonosították őket. A rendőrség helyi idő szerint szerda este 11 előtt érkezett a helyszínre, segélyhívások következtében.

Hasonló esetek ritkák, de nem példátlanok Kanadában, így 2022 végén egy férfi öt embert lőtt le Torontóban, mielőtt a rendőrök lelőtték volna, míg ugyanazon év szeptemberében egy férfi 11 embert késelt halálra Saskatchewan tartományban. Nem sokkal elfogása után kokaintúladagolásba halt bele a gyilkos.