Őszinte részvétét fejezte ki a krasznogorszki merénylet áldozatai hozzátartózóinak Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök péntek esti Telegram-bejegyzésében.

Dmitrij Medvegyev nem bánna kesztyűs kézzel a moszkvai terror elkövetőivel / Fotó: Julija Zirjanova / Szputnyik / AFP

A terroristák csak a megtorló terrort értik. Semmilyen bíróság és vizsgálat nem segít, ha az erőszakra nem válaszul erőszakot alkalmaznak, és nem a terroristák kivégzése és a családjaik elleni elnyomás a válasz az elkövetett tetteikre

 – írta Medvegyev kemény hangú üzenetében.

A politikus szerint ha megállapítást nyer, hogy a kijevi rezsim terroristáiról van szó, akkor nem lehet velük és ideológiai inspirálóikkal másként bánni. 

Mindannyiukat meg kell találni, és kíméletlenül el kell pusztítani őket mint terroristákat. Beleértve annak az államnak a tisztviselőit is, amelyik ilyen atrocitást követett el. Halálért halált

 – fenyegetett a volt orosz elnök.

A Moszkva északnyugati elővárosában lévő Crocus City Hallban a Piknik nevű népszerű orosz rockegyüttes adott koncertet mintegy 6000 néző előtt, amikor maszkos, terepszínű ruhába öltözött emberek behatoltak az épületbe, és legalább 40 embert megöltek, több mint százat pedig megsebesítettek.