Hannah Gutierrez-Reed, a Rust című film fegyvermestere 18 hónapot fog börtönben tölteni gondatlanságból elkövetett emberölés miatt – írta a The Hollywood Reporter

Rust

Alec Baldwin
Alec Baldwin filmjének fegyvermestere másfél évet kapott / Fotó: AFP

Ő töltötte be az éles lövedéket abba a fegyverbe, amelyet Alec Baldwin sütött el. Mint írtuk, a színész a forgatáson használt kellékfegyverrel lőtt, és talált el két embert. A 42 éves Halyna Hutchins operatőr életét nem tudták megmenteni, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani.

Új-Mexikó államban a 18 hónapig terjedő börtönbüntetés és az ötezer dollárig terjedő pénzbírság a maximálisan kiszabható büntetés. Gutierrez-Reed március óta van a Santa Fé-i felnőtt-fogvatartási intézményben, amikor is megállapították, hogy gondatlanságból elkövetett emberölésért felelős, de bizonyíték hamisításáért nem.

A fegyvermester azért felelt többek között, hogy a Rust forgatásán vaktöltényeket használjanak. 

Azt még nem tudni, mi lesz Alec Baldwin sorsa, aki a mozi producere és főszereplője is egyben. A színész ellen tavaly áprilisban egyszer már ejtették a gondatlan emberölés vádját. Akkoriban a fegyverszakértői vizsgálat alapján megalapozottnak látták a művész magyarázatát, miszerint nem volt köze ahhoz, hogy milyen fegyvert adnak a kezébe.