Gyorsan elfogtak és őrizetbe vettek csütörtökön egy férfit, aki robbantással fenyegette a Pénzügyminisztériumot – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

Man,On,The,Chair,In,Handcuffs.,Rear,View,And,Closeup
A férfit gyorsan elfogták és őrizetbe vették / Fotó: Shutterstock

A 48 éves feltételezett elkövető délelőtt azzal tárcsázta a 112-es segélyhívót, hogy bombát helyezett el a tárca épületében. A Készenléti Rendőrség tűzszerészei átvizsgálták a minisztérium belvárosi, valamint a budai Várban található, felújítás alatt álló épületét, de egyik helyen sem találtak robbantásra alkalmas eszközt.

A rendőrség a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. 

A feltételezett elkövetőt néhány órán belül azonosították, majd a XVIII. kerületben elfogták.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását – írja a Police.hu.

Nemrég a Wizz Air légitársaságnak a grúziai Kutaiszi és Barcelona között közlekedő járata is kénytelen volt visszafordulni és leszállni a kutaiszi nemzetközi repülőtéren, mivel bombával fenyegető telefonhívás érkezett a társaság call centerébe. A légitársaság a protokollnak megfelelően eljárva a gépet azonnal visszafordította, és az utasokat biztonságba helyezte, majd a helyi hatóságok megkezdték a repülőgép teljes átvizsgálását.