A Wizz Air légitársaságnak a grúziai Kutaiszi és Barcelona között közlekedő járata szerdán visszafordult és leszállt a kutaiszi nemzetközi repülőtéren. A gépet azért fordították vissza, mert fenyegető telefonhívás érkezett a társaság call centerébe.

Economy And Bussiness In UAE
Fotó: NurPhoto via AFP

Az üggyel kapcsolatban a Magyar Nemzet megkereste a Wizz Air légitársaságot. A lap érdeklődésére a következő közleményt küldték:

A Wizz Air szerdán Kutaisziből Barcelonába tartó járatával kapcsolatban fenyegető telefonhívás érkezett a Kutaiszi Repülőtérre. A légitársaság a protokollnak megfelelően eljárva a gépet azonnal visszafordította, és az utasokat biztonságba helyezte, majd a helyi hatóságok megkezdték a repülőgép teljes átvizsgálását. Az átvizsgálás során sem robbanóanyagot, sem egyéb, az utasok és a személyzet biztonságát veszélyeztető anyagot nem találtak. Az elkövető ellen nyomozás indult, és a grúz hatóságok már elő is állították a feltételezett tettest. A Wizz Air számára – ahogy ebben az esetben is történt – utasai, személyzete és a repülőgépei biztonsága a legfontosabb.

Franciaországban is öt regionális repülőtéren volt bombariadó októberben, közülük négyet ki is kellett üríteni. A riasztások ellenére a légi közlekedésben nem igazán voltak fennakadások a francia polgári légi közlekedési hatóság (DGAC) tájékoztatása szerint, amely elsősorban a basel-mulhouse-i repülőtéren jelzett másfél órás késéseket.