Közélet

Esős idővel indult a hét, várni kell a javulásra

Hétfőn 10–16 fok között alakul a hőmérséklet. A következő napokban is előfordulhat eső.

Hétfőn változóan felhős időre számíthatunk, reggelig a Tiszántúlon lehet eső, majd elszórtan fordulnak elő záporok – írta meg a Köpönyeg. Az északkeleti szél egyre inkább megélénkül, 10–16 fok között alakul a hőmérséklet.

18 March 2024, Bavaria, Mindelheim: Behind a rain-soaked window, construction cranes can be seen on the site of a crane service under thick clouds. Photo: Karl-Josef Hildenbrand/dpa (Photo by KARL-JOSEF HILDENBRAND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
eső, időjárás
Hétfőn és a következő napokban is előfordulhat eső / Fotó: Karl-Josef Hildenbrand / DPA / AFP

Kedden erősen felhős, estétől már borult lesz az ég. Az esti óráktól dél, délkelet felől egyre többfelé ered el az eső. Néhol zivatar is kialakulhat. Az északkeleti szél megerősödik, 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán borult időre számíthatunk sokfelé esővel, záporral. Az északnyugatira forduló szél többfelé lesz élénk. A hőmérséklet 7 és 14 fok közé csökken a csapadékos idő hatására.

Csütörtökön nyugat felől csökken, gomolyosodik a felhőzet, így már csak záporok fordulnak elő, 9-14 fok valószínű. Erős lesz az északnyugati szél.

Pénteken napos, gomolyfelhős időre van kilátás elszórt záporral. Reggel mindössze 1, délután 16 fok körül változik a hőmérséklet.

Szombaton sok napsütés várható gomolyfelhőkkel. Az élénk déli, délkeleti széllel egyre melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután már 20-22 fok is lehet.

Továbbra is talaj menti fagyokra kell számítani éjszakánként

A hirtelen időjárás-változás jót tett a mezőgazdaságnak, de a talaj menti fagyok még gondot okozhatnak. Az egyébként erősen kiszáradt földek végre megkapták a kellő csapadékot az elmúlt napokban. Az előrejelzések szerint még nem tér vissza a korai nyár.

 

 

zápor köpönyeg eső
Kapcsolódó cikkek