Szerda délelőtt felfüggesztette az Országgyűlés Molnár Zsolt MSZP-s képviselő mentelmi jogát. A szocialista politikust az ügyészség a zuglói korrupciós botrányban hallgatná ki, mivel a gyanú szerint több tízmillió forintnyi kenőpénzt fogadott el egy parkolási cég képviselőjétől – írja a Mandiner.

MOLNÁR Zsolt
A parlamenti többség felfüggesztette Molnár Zsolt mentelmi jogát / Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy befolyással üzérkedés bűntette miatt Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Molnár Zsolt országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az ügyészség információi szerint 

a BKV 2019 elején közbeszerzési eljárást indított a telephelyei informatikai üzemeltetésére. A közbeszerzési eljárásra egy kft. tett ajánlatot.

Baja Ferenc volt miniszter és egykori országgyűlési képviselő 2019 júniusában Budapesten találkozott egy, az ajánlatot tevő gazdasági társaság működésében jelentős befolyást gyakorló férfival, aki stratégiai és üzleti kérdésekben döntött. A volt miniszter a kft. tendernyertességének esetére 30 millió forint készpénzt kért azért, hogy a szerződés létrejöttét és fenntartását – politikai befolyásának érvényesítésével – ne akadályozza. Molnár Zsolt megkérte a volt minisztert, hogy az ő részére is kérjen a férfitól 40 millió forintot azért, hogy a szerződést ő se támadja. A volt miniszter 2019 júniusában egy újabb találkozó keretében Molnár kérését tolmácsolta a férfinak.

A kft. tendernyertességét követően a férfi 2019. augusztus 6-án, Budapesten

40 millió forintot adott át Molnár Zsoltnak.