Közélet

Rakétakilövőket helyeztek el az ukránok Harkovban, ezért lőtték a város központját az oroszok

Videón láthatók az ukrán MLRS-rakétakilővők, amelyeket nagyon pontos találattal semmisítettek meg az oroszok.

Április 7-én délután az oroszok lecsaptak Harkovra, és a belvárosban megsebesültek a támadások – számolt be az ukrán Pravda. A közlés szerint több civil megsérült. Az ukrán hatóságok arról számoltak be, hogy a csapás a város központi területeit érintette. Korábban az írországi állami média és több más sajtóorgánum arról számolt be, hogy „Az orosz csapások hat embert öltek meg Harkovban”.

Fotó: AFP

A Világgazdaság is beszámolt arról, hogy több ukrán települést ért tüzérségi támadás, egyes helyeken civilek is érintettek voltak. Lapunk ugyanakkor kitért arra is, hogy az oroszok szerint egy drónokat tároló raktárt is eltaláltak és légvédelmi rakétarendszert is kiiktattak.

Később az X közösségi portálon megjelent az is, hogy miért a város központi területeit bombázták az oroszok. A közzétett videón az látható, hogy az oroszok Iskander rakéta csapást mérnek egy cseh gyártmányú Vampire MLRS rakétavetőre, amellyel polgári célpontokat mértek Belgorodban. A csapás precíz, és megsemmisíti a kilövőt és a legénységet. Az ukrán mentőcsapatok által forgatott második videóban a megcélzott és megsemmisült MLRS-rakétaindító látható.

 

 

orosz ukrán háború Harkov Iskander rakéta
Kapcsolódó cikkek