Közélet

Tajvani földrengés: erős utórengések rázták meg az országot - fotógaléria

A múlt heti természeti katasztrófának legalább 13 halálos áldozata van. Tajvanon az utóbbi 25 év legerősebb földrengése okozott hatalmas pusztítást. Több embert még mindig keresnek.

Erős utórengést jelentettek hétfőn Tajvanról, ahol helyszíni beszámolók szerint a fővárosban, Tajpejben rövid időre több épület is megremegett. A szigetet április 3-án az utóbbi 25 év legerősebb, 7,2-es erősségű földrengése rázta meg, melyben legkevesebb 13-an meghaltak, több mint ezren megsérültek és hat embert még mindig keresnek, valamint épületek és autópályák rongálódtak meg. A katasztrófa következtében mintegy 70 munkás rekedt két szénbányában.

A múlt heti földrengést követően helyi idő szerint hétfő reggelig összesen 739 utórengést mértek, ezek száma azonban napról napra csökken. Míg a földrengést követő napon 314 utórengést mértek, hétfőre ez a szám már csak 58 volt – számolt be róla a Taiwannews című helyi hírportál.

Hétfőn folytatódott az eltűntek keresése, akik között két ausztrál állampolgár is van; a mentőszolgálatok a többi között drónokat, keresőkutyákat és nehézgépeket is bevetnek.

Tajvan egészségügyi minisztériuma bejelentette, hogy mind ez idáig több mint 116 millió tajvani új dollárnyi (1,2 milliárd forint) adomány gyűlt össze a földrengésben érintett térség, a sziget keleti részén lévő Hualien megyében keletkezett károk helyreállítására.

Ugyanakkor Tajpej szerint Kína szégyentelenül kihasználta saját javára a napokban pusztító földrengést. A szigetország szerint Pekingnek semmi joga nemzetközi szinten felszólalnia a nevükben.

Brutális felvételek a tajvani földrengésről – videó

Elképesztő felvételeket tettek közzé a közösségi médiában a tajvani földrengésről. Tajvan fővárosában összedőlt egy felhőkarcoló is.

 

Tajvan földrengés katasztrófa utórengés
Kapcsolódó cikkek