Közélet

Érthetetlen: nem Sinkovits-Vitay András lesz Rozsomák hangja az új Deadpool-filmben

Nemcsak Hugh Jackman karakterének lett új neve az új Deadpool-moziban, hanem a szinkronszínészt is lecseréli a Disney. Sinkovits-Vitay András most közösségi oldalán posztolt arról, hogy nem érti a döntés okát.

Az elmúlt 24 évben összesen 8 alkalommal szinkronizáltam Hugh Jackmant különböző képregényfilmekben, valamint egyszer a közös karakterünket rajzfilmes formában is – írta hivatalos oldalán Sinkovits-Vitay András, aki elmagyarázta, miért nem ő adta az egyik legnépszerűbb Marvel-karakter hangját az előzetesben.

X Men
marvel
hugh jackman
szinkron
Deadpool
Hugh Jackman miatt sokan várják az új Deadpool-filmet / Fotó: Collection Christophel / AFP

Mint írta, az új film előzetesét szervezési okokból nem tudta elvállalni, aznap a 21. Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Kárpát-medencei Prózafelolvasó Versenyre hívták meg díszvendégként, amit már korábban nagy örömmel fogadott el. Az előzetes felvételével azonban nem lehetett várni, ezért azt nem Sinkovits-Vitay szinkronizálta.

Ezt követően – legnagyobb meglepetésére – castingot kért a megrendelő.

„Bár nem tudom, hogy 8 film után milyen új információt nyújthat egy ilyen felvétel a megrendelő számára, de részt vettem rajta” – írta a színész, aki közel három hét után csütörtökön azt az információt kapta, hogy a Disney – vagy a forgalmazó (a szerk.) – úgy döntött, hogy nem tart igényt a hangjára.

A fentieket azért tartotta fontosnak leírni, hogy a hírt tőle tudják meg rajongói, illetve hogy ne merülhessenek fel

olyan esetleges félreértések, mint hogy az anyagiakon múlt.

Kiemelte: nagyon megható volt olvasni az előzetes magyar változatára érkező kommenteket, az időközben kapott számtalan kedves levelet. A Disney döntésétől függetlenül megköszönte azt a hatalmas szeretetet, amit az elmúlt hetekben megtapasztalt, ezen –mint írja – még az amerikaiak sem változtathatnak.

Minden idők legnézettebb előzetese lett az új Deadpool

A Marvel 18-as karikával vetített szuperhőse, Deadpool lehagyta a barátságos és közkedvelt Pókembert.

 

 

 

 

marvel Hugh Jackman szinkronhang
Kapcsolódó cikkek