Közélet

Itt a nagy bejelentés: két év után ismét nemzetközi versenyen áll rajthoz Milák Kristóf

A sportoló klasszis áprilisban az országos bajnokságon tért vissza, ezúttal Barcelonában és Monte-Carlóban is indul.

Az olimpiai bajnok Milák Kristóf két év után ismét nemzetközi versenyen méretteti meg magát, írta az M4 Sport. A sportoló klasszis, aki áprilisban az országos bajnokságon tért vissza, ezúttal Barcelonában és Monte-Carlóban is indul.

MILÁK Kristóf
Fotó: Kovács Tamás / MTI

 

Milák Kristóf a Mare Nostrum úszó-versenysorozat három viadalán is rajtkőhöz áll. 

Az első most hétvégén lesz a franciaországi Canet-en-Roussillonban, ahol szinte a teljes válogatott keret megméreti magát, összesen 23 magyar indul.

A 24 éves úszó fenomén idén januárban törte meg a csendet, miután kisebb időre távol maradt a medencével, amit azzal indokolt, hogy szüksége volt egy hosszabb pihenőre. A tokiói olimpián 2021-ben 200 méter pillangón arany-, 100 méteren ezüstérmes sportoló azt megelőzően tavaly áprilisban, az országos bajnokságon versenyezett utoljára, majd júniusban jelezte, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon.

Egy korábbi bejelentés alapján októberben, a budapesti világkupán tért volna vissza, de ekkor sem láthatták a rajongók, mint ahogyan most februárban a dohai világbajnokságon sem. Edzője, Virth Balázs tavaly októberben azt mondta, tanítványa fél éve nem végzett olyan edzésmunkát, amely az élsporthoz szükséges. A szakember akkor úgy ítélte meg, ahhoz, hogy Párizsban 200 méter pillangón megvédje olimpiai bajnoki címét, Miláknak „már tegnap” meg kellett volna kezdenie az edzéseket.

 

 

Milák Kristóf úszás nemzetközi
Kapcsolódó cikkek