Közélet

Lakóépületeket, egy mecsetet és egy iskolát bombázott Gázavárosban Izrael

A légicsapásokban legalább 15 gyerek is életét vesztette. Egyiptom kivonulhat a béketárgyalásokról.

Miután az izraeli hadsereg csütörtök hajnalban ismét légicsapást mért Gázavárosra, huszonhatan – köztük gyerekek is – meghaltak – jelentette be a gázai katasztrófavédelem szóvivője, Mahmúd Besszál.

Gázaváros
Fotó: AFP

A bombázás célpontjai lakóépületek, egy mecset és egy iskola voltak a palesztin szóvivő szerint, így a halottak között legalább 15 kiskorú is van. Öt gyerek az iskolában vesztette életét.

Nem csak Gázavárosban folytatódtak a harcok

A harcok eközben a Gázai övezet északi részén lévő Dzsabalíja környékén és az övezet déli részén, az egyiptomi határnál lévő Rafahban is folytatódtak

ahonnan az összecsapások miatt az ENSZ becslései szerint már több mint 800 ezren menekültek el.

Az egyiptomi tájékoztatási hivatal vezetője, Dia Rasván pedig azt helyezte kilátásba szerdán, hogy hazája távol marad a további béketárgyalásoktól, miután a CNN szerint Egyiptom hírszerzése módosításokat hajtott végre a legutóbbi tűzszüneti ajánlat tervezetén.

Rasván a közösségi médiában is nyilvánosságra hozott közleményében leszögezte, hogy Kairó közvetítői szerepének kétségbe vonása csak tovább nehezíti a Gázai övezet és az egész térség helyzetét.

Egyiptom – Katar és az Egyesült Államok mellett – a gázai háború októberi kitörése óta igyekszik közvetíteni a felek között.

 

Gázai övezet izraeli háború bombázás
Kapcsolódó cikkek