Közélet

Több mint tízmillió forintos kárt okozott egy rongáló a MÁV-START jegykiadó automatáiban

Több MÁV-START jegykiadó automatát megrongált egy férfi, akit azonban sikerült már most elkapni. A megrongált jegykiadó automaták javítása többmilliós költséget jelent.

A MÁV-START jegykiadó automatáinak megrongálása súlyos kárt jelent a vasúttársaság és az utasok számára. A sérült vagy tönkretett készülékek javítása többmilliós költséget jelent – olvasható a társaság közleményében. 

Budapest, 2016. december 15.
Egy utas a MÁV-Start Zrt. korszerű, számítógépes jegykiadó automatájánál váltja meg menetjegyét a Nyugati pályaudvar csarnokában.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Több mint 27 millió forintos kárt okozott egyetlen rongáló a MÁV-START jegykiadó automatáiban / Fotó: Jászai Csaba

A beszámoló szerint sikerült már most elkapni az elkövetőt, aki 

a jegykiadó automaták rongálásával, több mint 27 millió forint kárt okozott. A MÁV-START jegykiadó automatáit érintően az elmúlt két évben évi több mint 50 eset történt, évi 10-12 millió kárt okozva. 

„Idén sajnos romlik a tendencia, már 16 bejelentés érkezett, közel 31 millió forintos kárértékben” – közölték.

Ezek a bűncselekmények az okozott kár mértékétől függően kártérítési kötelezettséget vagy akár szabadságvesztést is vonhatnak maguk után.  A MÁV-START minden egyes rongálás esetén rendőrségi feljelentést tesz.

 

MÁV-START vasúttársaság rongálás
Kapcsolódó cikkek