BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az izraeli háború 249. napja – Újabb Hamász-parancsnokot iktattak ki

Ciszjordániában újabb Hamász-parancsnokot iktatott ki az izraeli hadsereg. Izraeli rendőrök további terrorgyanús személyeket semlegesítettek, akik megpróbáltak gyújtogatással kárt okozni. Friss hírek az izraeli háborúról.

A Hamász azt állítja, hogy az egyik ciszjordániai parancsnoka meghalt egy hétfő esti összecsapásban az izraeli erőkkel. Izrael hétfő este közölte, hogy több terrorcselekménnyel gyanúsított személyt is semlegesítettek.

Újabb Hamász-parancsnok hullott el / Fotó: AFP

A Hamász közleménye szerint Mohammed Dzsaber Abdót a terrorszervezet másik három tagjával együtt egy Ramallah melletti faluban ölték meg. 

Abdo húsz évet töltött izraeli börtönökben.

Izraeli határrendészek megöltek egy palesztin fegyverest, akit azzal vádolnak, hogy gyújtogatást követett el egy ciszjordániai telepi farmon, valamint további három palesztin terrorgyanús személyt is semlegesítettek – írja a The Times of Israel. Az izraeli rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsítottak az autójukkal megpróbáltak beleütközni a rendőrökbe, akik válaszul tüzet nyitottak, megölve a négy férfit.

Már az ENSZ is sürgeti a Hamászt, fogadja el a tűzszüneti javaslatot. Egyelőre úgy tudni, hogy a Hamász pozitívan reagál a tervezetre, az ENSZ viszont arra sürgeti a terrorszervezetet, hogy feltételek nélkül fogadja el a megállapodást, és kezdjék meg az abban leírt lépéseket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.