BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tuzson Bence: Brüsszelnek jobban fog fájni, hogy megbírságolta Magyarországot

A Magyarországot sújtó 80 milliárd forintos bírság jobban fog fájni Brüsszelnek, mint nekünk – üzente az igazságügyi miniszter. Tuzson Bence azt mondta, hogy a migráció nem a pénzről szól, hanem a jövőről.

A migráció kérdésében nem lehet meghátrálni, Magyarország az Európai Unió Bíróságnak 200 millió eurós (mintegy 80 milliárd forint) büntetése ellenére sem fog meghátrálni, és olyan megoldást fog keresni, ami jobban fog fájni Brüsszelnek, mint a bírság Magyarországnak – jelentette ki az igazságügyi miniszter Luxembourgban pénteken.

TUZSON BenceVisegrád, 2023. december 8.
Tuzson Bence igazságügyi miniszter köszöntőt mond a III. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozó megnyitóján a Thermal Hotel Visegrádban 2023. december 8-án.
MTI/Szigetváry ZsoltVisegrád, 2023. december 8.Tuzson Bence igazságügyi miniszter köszöntőt mond a III. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozó megnyitóján a Thermal Hotel Visegrádban 2023. december 8-án.MTI/Szigetváry Zsolt
Tuzson Bence: Brüsszelnek jobban fog fájni, hogy megbírságolta Magyarországot / Fotó: Szigetváry Zsolt

Tuzson Bence az uniós tagországok igazságügyi minisztereinek tanácskozása szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva közölte: 

migráció nem a pénzről szól, „hanem a jövőnkről, a gyerekeink jövőjéről”.

Abban a kérdésben tehát, hogy migránsokat beengednek-e Magyarországra, hogy a Soros-terv szerint feltöltenék migránsokkal Európának ezt a részét, „nem engedünk, bármilyen kényszer van rá” – húzta alá az igazságügyi miniszter.

Orbán Viktor: Soros György bírósága hozta meg a Magyarországot elítélő döntést

A Magyarországot sújtó nyolcvanmilliárd forintos bírságról, az európai parlamenti választások eredményeiről és Magyarország NATO-ban beöltött szerepéről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.